Nuffnangs Ads

Friday, 21 June 2013

Bersabar Menghadapi Ujian Allah

Hidup ini tak pernah putus dari masaalah setiap insan yang dilarhiakn pasti menghadapi..Jangan bersedih atas sesuatu yang menimpa hidup kita itu adalah ujian Allah untuk menguji keimanan kita. Allah tak akan beri Ujian yang tak mampu dipikul hambanya, seberat mana ujian diberi janganlah dipertikaikan kerana Setiap apa yang datang dari Allah ada hikmahnya!

Semua orang kaya atau miskin tak terlepas dari masaalah, jauh mana pun kita melarikan diri masaalah tetap mengejar malah menjadi lebih besar membebani fikiran kita..andai pun kita berjaya lari dari 1masaalah percayalah masaalah yang baru ada menunggu di hadapan..kalau bertambah2 jadi gilalah,maka kerana itu kenalah kita hadapi juga .

Bentuk apapun masaalah itu dapat di diselesaikan kalau ada ksabaran, jikakita terlalu pikirkan masaalah tanpa cuba selesaikan hanya buat jadi stress saja dan mengganggu kesihatan maka itu kita mesti menjadi kuat biar apa masaalahnya hadapilah dengan hati yang tenang,pedulikn lah apa orang nak kata...tapi kadang2 masaalah itu sampai ke batas kemampuan kita maka tak usahlah menahan lagi...menangislah! memohon pertolongan Allah....




No comments:

Post a Comment

Popular Posts